Visie

Noest inspireert, innoveert, ontwerpt … in diepe connectie met de bebouwde en onbebouwde wereld waarin we leven.

Het vertrekt vanuit de boodschap om niet te verspillen. Geen energie, geen grondstoffen, geen water, geen ruimte. Verspil niet de natuurlijke wereld, de dieren, de planten. Leef op de manier zoals je zelf wil, maar verspil niets.

Geen enkele soort heeft ooit meer controle over de Aarde gehad zoals wij nu hebben. Dat is een enorme verantwoordelijkheid, of we het nu graag hebben of niet. Niet alleen onze eigen toekomst ligt in onze handen, maar ook de toekomst van alle levende wezens waarmee we de Aarde delen.

Noest gaat deze verantwoordelijkheid aan met door passie gedreven actie.

Noest hanteert concepten om realiteit en doel te overbruggen. Concepten die terugreiken terug naar de basis, naar puurheid, eerlijkheid, gegrondheid, …

Ontwerp en realisatie

Noest brengt hoofd, hart en handen in harmonie in functie van specifieke ontwerpopgaves. Hierbij vertrouwen we volledig op onze sterkte: empathie. Empathie is onze ontwerpsleutel. We nemen de tijd; we luisteren, we voelen, we begrijpen. Openheid en vertrouwen zijn cruciaal in onze ontwerpaanpak.

Noest zet zich graag in in zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten, en dat binnen diverse sectoren: woningen, recreatiewoningen, groepswoningbouw, commercieel, …

Innovatie en ontwikkeling

Noest ondersteunt vooruitgang door het bedenken, meedenken en voordenken van kansrijke combinaties en oplossingen. Het adviseert en ligt aan de basis van innovatie en ontwikkeling. Het brengt experten samen ifv specifieke opportuniteiten en uitdagingen. 

Noest doet dit binnen de wereld van architectuur en bouw, maar engageert zich ook graag voor ecodesign.

Inspiratie en ervaring

Noest bespoedigt het weten, het helpt het zoeken … en vinden. Kennis en voelen zijn kansrijke partners. Noest voedt kennis en faciliteert voeling: kennis door inspiratie gebaseerd op expertise; voeling door ervaringsgerichte verblijven.

Team

Naast een vast team omringt NOEST zich steeds projectspecifiek met de juiste profielen van medewerkers, experten en bouwpartners. NOEST fungeert daarmee ook als bruggenbouwer tussen bouwpartners.

Bart Janssens

Doctor – architect
Oprichter en zaakvoerder

Curriculum vitae

Evelien Goeleven

Assistent architect – BIM experte
Ontwerp en realisatie

Ilse Claes

Architect – onderzoeker
Innovatie en ontwikkeling

Vroegere medewerkers: Philip Vliegen, Tom Demesmaeker, Vincent Fassaert